woensdag 27 juli 2016

Welkom in Yellowstone

Hey allemaal,

Zijn we weeeer woehoe! We hebben drie daagjes geen internet dus we hebben de tekst al 2 dagen geleden getypt en vandaag pas de rest gedaan.

Vanaf Lander zijn we doorgereden naar Cody. Onderweg een tussenstop gemaakt in Thermopolis om een heerlijke ‘duik’ te nemen in een van de hot springs daar. Een tip: Het lijkt misschien in eerste opzicht een goed idee om in een mineraalzwembad (een hot spring) te gaan zwemmen. Het is goed voor de huid enzo. Echter is het alleen een goed idee als je alles wat ook maar in contact is geweest met de zwavellucht en het water, meteen, ik herhaal meteen, wast of buiten uithangt want anders stinkt de camper ontzettend naar rotte eieren! Nog een tip: Als je denkt dat je zelf stinkt naar zwavel uit het badhuis, controleer dan ook nog even of je gastoestel dichtstaat. Want blijkbaar was jij het niet, maar het gas.
Heerlijk "stinken" in een natuurlijke hot spring.

Uiteindelijk aangekomen in Cody en jawel, als welkomstgroet gelijk een hoosbui over ons heen. De eerste deze vakantie! Dus wij gezellig op de parkeerplaats bij het visitorcenter staan wachten tot het droog is. Van de mevrouw die daar werkte een aanbeveling gekregen van een leuke campground daar: Ponderosa. Een mega Amerikaanse campground, lekker toeristisch en overal letterlijk vrachtwagens van campers en caravans. Gelukkig was de natte grond daar binnen no time weer droog en zat je lekker in het warme zonnetje te genieten. We waren redelijk op tijd aangekomen op de campground dus alle tijd om een heerlijk dutje te doen en te bedenken wat we ’s avonds willen gaan doen. Cody is een echt cowboystadje vanwege zijn beroemde ‘Buffalo Bill’. NB: Wilt u weten wat dit inhoudt stuur ik u vriendelijk door naar onze geweldige vriend GOOGLE. We konden die avond kiezen tussen een act met hoe cowboys vroeger met pistolen schoten oid en een rodeo. Wij kozen voor…… de rodeo! Zonder enig idee wat ons te wachten stond stapten wij in de shuttlebus en stapten we daarna weer uit bij het stadion. We begonnen met een gebed en het Amerikaanse volkslied. Ja jullie lezen het goed. Wij als een stelletje Nederlanders stonden tussen allemaal Amerikanen die uit volle borst en met overtuigende liefde stonden te zingen. Dat gedoe achter de rug gehad en toen begon het reclamespotje ter paard. Een voor een werden alle sponsoren genoemd en met de vlag daarvan op het paard door het stadion laten huppelen. Toen mocht het feest echt beginnen. Gekke jongens/mannen op een wild paard/stier, zichzelf zo vasthouden dat ze er niet afgegooid worden en als dat wel gebeurd opstaan met pijn. Meisjes/vrouwen die barrelracing deden en met volle snelheid een driehoek rijden om een barrel (vat). Vrouwen en mannen, in teams en individueel die kleine kalfjes proberen te vangen met een lasso. Vanalles was er te zien. Geweldig om mee te maken. Een écht Amerikaans iets. Na deze show terug met de shuttle en op het dak geschreven ‘DEAL were (oeps) here. Greetings from Holland’.
Netjes op een rijtje

Catch me if you can!

Auw! Dat doet zeer....
De volgende dag op weg naar Yellowstone. Onderweg weer een tussenstop gemaakt bij The Old Trial Town. Dit is een oud cowboystadje dat is opgebouwd uit huisjes van verschillende plekken in Amerika. Deze zijn verzameld inclusief foto’s en spullen en hier neergezet van kijk, zo leefden ze toen. Super interessant. Er lagen ook twee lasso’s en Laurens en ik konden het natuurlijk niet laten om te proberen de koe te vangen. Laurens, of course, ving hem gelijk. Ik ving mezelf en creéerde blaren. Lasso werpen is dus niet echt mijn ding. Die van papa en mama ook niet overigens.
Op de campground aangekomen 3 mile voor het nationale park heerlijk relaxed een beetje gebbqt, aan de rivier gezeten met een boek en rosé en hout gehakt. “s Nachts ontzettend mega koud gehad wat maakte dat we niet lekker sliepen en dus veel later dan gepland Yellowstone in gegaan. Daar vanalles gezien, geysers, buffalo’s, aangevroten bomen, afgebrande bomen, modderpoelen die stonden te bubbelen, Laurens die continu liep te piepen dat het zo vreselijk stonk, Chinezen met mondkapjes, 2 prachtige watervallen waarvoor je voor eentje 328 steps downhill moet lopen én back to the top moet lopen, de tegenvallende Mammoth hotsprings dat eerst zo een gek mooi landschap was maar droog bleek te staan op een aantal stukken na, en uiteindelijk de cache van Johan en Martine gevonden bij de Norrisgeysers! Bij Norris de eerste echte geyser gezien. Steamboat Willy zoals papa en ik hem noemen. De echte naam is gewoon steamboat.
En dan te beseffen dat we morgen nog een dag in het park hebben.
Terassen landschap
Dragons mouthLower Falls met regenboog....
SteamBoat...Het hele stel bij elkaar.
Zojuist even naar de wc gewandeld en echt the most amazing thing gezien. Het is hier mega donker, echt gewoon pikkedonker, geen enkele lamp, zelfs de maan was even weg. Dus wij met z’n drietjes (Laurens was zo uitgeput dat ie al lag te slapen) naar boven staren en wow, honderdduizend sterren. Zo mooi! Allemaal lichtpuntjes in de hemel en de melkweg die duidelijk zichtbaar was. Prachtig.

Dag twee Yellowstone waren we wel heel vroeg vertrokken. Om half 8 's ochtends reden wij Yellowstone in en zagen we, omdat het zo vroeg was, de langgezochte pelikaan in het water zwemmen en een buffalo aan de kant van de weg lopen.

De pelikaan
Sjokkend langs de weg.


Laurens en ik bleven slapen in het bed van papa en mama en konden opstaan met een lekker bakkie chocomelk en een muffin. Deze keer konden we op tijd bij de geizer 'The Old Faithful' zijn, dus wij zaten ruim een half uur te wachten tot dat ding eindelijk ging spuiten. Wat was dat een domper. Het bracht zoveel stoom met zich mee dat je alleen stoom zag en soms een druppel water. Leuk man! Dus wij gingen met een onbehagelijk gevoel naar de souvernirwinkels om onze teleurstelling weg te kopen. Een megatas en bijna een uur later waren we terug bij de camper. Het was die ochtend nogal koud dus we hadden allemaal nog truien en lange broeken aan, maar ondertussen was het al pittig warm geworden dus we wilden snel wat korts aan. Daarna begonnen we aan een kleine wandeling met allemaal mooie geizers en mooie poeltjes. De mooiste was toch zeker the Morning Glory.
Morning Glory

Old Faithful
Aan het einde als klap op de vuurpijl nog 2 buffalo's tegengekomen die relatief dichtbij waren en heerlijk aan het rollebollen waren in de opgedroogde modder.
UghhhUgghhh!


Mama wilde nog heel graag naar één andere mooie heetwaterpoel dus wij daarheen gereden, bleek het ontzettend druk te zijn dus we stonden in de file. Máár het was het wachten waard. The Grand Prismatic was prachtig.
Gand Prismatic

Daarna waren we er een beetje klaar met, vooral met de zwavellucht, en kwamen we een prachtplek aan een riviertje tegen. Daar heerlijk gegeten en gezwommen mét zon. Toen bedachten we dat we nog het park uitmoesten, het was half 6, en dat zou zeker 2 uur duren. Uiteindelijk pas rond 8 uur thuis en zaten we allemaal bekaf aan het kampvuurtje. Daar overigens heerlijke maiskolfjes (3 totaal, waarvan 1 gelukt maar who cares?) uit getoverd. Al doende leren we het steeds beter haha.
Even lekker relaxen.
De dag erna vertrokken we wéér door Yellowstone naar Grand Teton waar we nu nog steeds zitten. Zo konden we vroeg inchecken en dus plek hadden op een fijne campground. Daar een beetje rondgelopen, WIFI gezocht, uitgekeken op de Teton Mountains met sneeuw (die helaas nu mistig zijn door de bosbranden die hier in de buurt woeden)  en heerlijk gerelaxed op onze plek.
Vandaag kunnen fixen dat we gingen paardrijden en dus zaten wij om 8 uur in de camper over een vreselijk hobbelige weg te rijden. De tocht op de paarden was heerlijk en met mooi uitzicht. Daarna eindelijk gedoucht (ja we waren vies na 4/5 dagen geen douche, ieeeuwl) en opeens waren we beland bij het WIFIpunt om even ons sociale leven op peil te houden. (foto's komen nog. Batterij leeg...)

Dan is het weer tijd voor de feitjes:
1. Alles is hier groot, maar de worstjes en de hamburgers voor op de bbq zijn mini.
2. Amerikanen vinden het blijkbaar heel normaal om tijdens het eten aan te schuiven en gezellig te kletsen. Zijn trouwens wel hele gezellige gesprekken.Dat was het weer voor vandaag, ik weet echt niet wat ik nog meer zou moeten vertellen.


Slaaplekker allemaal en tot snel.
Liefs, DEAL

Geen opmerkingen:

Een reactie posten