woensdag 27 juli 2016

Nog maar een weekje. ;-(

Nou joepie. Het regent mega hard op onze volgende bestemming. Einde blog.

Grapje natuurlijk hihi!

Met de laatste blog waren we geëindigd bij het paardrijden en het WIFI-punt. Hier nog een paar foto's om te bewijzen dat we echt op een paard hebben gezeten.
Even een groeps foto

Mams had het ook erg naar haar zin.
 We hebben ook een beer gespot!!!! Op weg naar de ranch waar we gingen paardrijden stond ie in de berm recht op. Een foto kunnen we niet tonen want dat lukt dan natuurlijk net niet. Maar geloof maar dat het een mooie Zwarte beer was.
 Onderweg ook nog naar een museum geweest. Het Butch Cassidy Bank Robbery Museum. Daar lag natuurlijk een cache. En daarna op de foto die door de CO(Cache Owner die daar toevallig was) gemaakt.

De hoogste beloning..

Het bankgebouw dat destijds is overvallen door Butch Cassidy. (nooit gepakt trouwens)
We hebben die nacht op een campground bij Bear Lake gestaan. Een super mooi meer met een azuur blauwe kleur die nog mooier was dan die van de cote d'azure. De volgende dag een domper want de kleur was geheel verdwenen. Andere stand van de zon. ;-( Wel allemaal leuke huisjes daar. Een omgeving waar de JetSet met grote speedboten en JetSkies over heen racen.

Inmiddels staan we al 2 dagen op een campground in een buitenwijk van Salt Lake City. Op mama's verjaardag (jawel ze is 48 jaartjes oud geworden) hebben we een pittig eindje gereden met onderweg natuurlijk weer caches. Inmiddels hebben we 5 staten afgereisd. Klinkt veel, maar vergeleken de 50 staten totaal, nou niet echt. Nevada, Arizona, Utah, Wyoming en Idaho, daar kunnen we allemaal een prikker in steken.
Maar goed terug naar ons verhaal. Net buiten de stad nog een winkel ingegaan om maar weer eens inkopen te doen, na Yellowstone waren we zo goed als leeg. Wij dachten oh leuk even snel een taartje(en ze hebben hier de vreemdtse taarten hoor) kopen voor mama en een paar booschapjes. Staan we bij de taartjes, spreekt de mevrouw achter de balie geen Engels. HUH? In Amerika geen Engels?? Dus wij lopen een beetje gek weg, komen we cactusbladeren tegen en allemaal gekke soorten fruit en groenten.
Well, we stonden dus blijkbaar in een Spaanse winkel. Met een groenteafdeling 10 keer uitgebreider dan de normale supermarkten en mensen die bijna niet tot geen Engels spraken. Papa en mama herinnerden zich nog een paar lekkere dingen uit Brazilië, dus daar hadden we profijt bij met als gevolg een feestmaal met taart én Quarana.
Hhhmmmm...
 Na aankomst op de KOA lekker genoten van het weer warmer geworden weer. Gelukkig hebben we hier een zwembad dus konden we heel fijn zwemmen! Lekker water en een beetje bijbruinen. Inmiddels hebben Laurens en papa permanent een tshirt en korte broek aan, ik permanent een short en verschillende kleuren hals en mama, tja die heeft niks? Dus een beetje gelijkmatigheid kweken was wel een goed idee. Uiteindelijk pas laat naar de camper teruggegaan. 's Avonds uit eten geweest bij een Mexicaan om de hoek, Nico's en daar ontzettend lekker gegeten.

Vandaag vroeg opgestaan om naar Salt Lake City te vertrekken. Temple Square to be precise. Dit is een plein met alle heilige tempels van de Mormonen. Daar een beetje rondgesnuffeld en in de Tabernacle geluisterd naar 's werelds grootste orgel. De accoustiek daar is amazing. Daarna onszelf opgesplitst in oud en jong apart. Jong ging naar de musea en oud ging naar de rest, I really don't know what. Het was iets met een gebouw dat leek op het Witte Huis; Capital Hill, en natuurlijk wat caches.
Capital State(Utah) on Capital Hill
Als snel waren Laurens en ik er klaar mee en gingen wij op zoek naar onze geweldige familiestamboom. SLC (zo mogen wij Salt Lake City noemen) has the largest genealogical collection of its kind in the world (vertaling: SLC heeft de grootste verzameling stambomen in de wereld). Dus wij naar binnen bij de FamilySearch. Vet beveiligd en weet ik het allemaal, maar gelijk goed geholpen door twee oude mannen. Ze vonden het helemaal geweldig dat wij uit Holland komen en zo goed engels konden en ik denk dat ze ook wel onder de indruk waren van het feit dat wij zo jong zijn en dan al onze achtergrond willen uitvissen. Uiteindelijk na veel gedoe en gebel en gepraat beland op de onderste verdieping met alle gegevens uit heel Europa. Opeens voelde ik me rijk wat betreft archieven die ik opeens in bezit had. Nouja uiteindelijk gaven we het op na een groot aantal pogingen te vinden wie de vader van de vader van de vader van de vader van opa was en gingen we terug naar de oudjes (papa en mama). Die waren inmiddels SLC(Salt Lake City) rond gelopen en hebben wat foto's geschoten.
Assembly Hall
Het wonderschone orgel in het TabernakelPaps en mams op hun voetstuk voor de Salt Lake Temple(Die verboden is voor niet mormonen)
Vanaf daar naar het winkelcentrum gelopen en daar in de foodcourt eten gezocht. Iedereen zijn eigen ding maar toch samen gegeten. En toen was het even shoppingtime. Voor Laurens en mij dan hihi. Dad pays and mom approves.
En paps maar betalen....
Daarna met een volle shuttlebus met Canadezen terug naar de KOA en weer gaan zwemmen. 's Avonds pizza gehaald en als toetje nu een ijsje aan het eten.
Laurens in zijn element
Heerlijk water


Morgen vertrekken we naar Bryce, waar het regent *huilhuilhuil*... Daarna naar Zion, waar het regent *nogmeergehuil*.... so we will see how it ends. Las Vegas blijft tenminste wel gewoon lekker warm haha!

Feitjes:
1) Deze blog gaat letterlijk van hots naar her, I'm so sorry (not :p)
2) Er vloog vandaag minimaal 5 keer een colibrie over het zwembad, super tof!
3) Er zijn vandaag een stuk of 50 mormonen getrouwd vandaag. Elke 20 meter die we liepen kwamen we een andere bruidspaar tegen.

Nu is het wel serieus het einde van de blog.
Liefs DEAL

Geen opmerkingen:

Een reactie posten