donderdag 21 juli 2016

Onderweg naar Yellowstone

Hoi luitjes,
Deze keer ben ik (Erwin), ha dat had papa gedacht. Ik heb de taak weer toegeclaimt want ik verveelde me.. 

Na 2 dagen reizen waren we er wel een beetje klaar mee. Een mooie campground gevonden in dit national monument (ja zo heet het gebied echt). We dachten daar een nacht door te brengen en dan toch weer verder te reizen maar gezien de rust, omgeving en temperatuur hebben we er een extra nachtje doorgebracht.  Na de 40+ van de afgelopen dagen was het hier “maar” 30+ dus heerlijk aangenaam en ’s avonds heerlijk toeven bij het kampvuur met marsmellows.
Omdat we er toch stonden hebben we ook gelijk een bezoek gebracht een het Dinosaurus museum waar we  met een treintje naar het museum werden gereden. Hier liggen ongeveer 1500 dinobotten dicht bij de plek waar Earl Douglas, klaarblijkelijk vinden ze de naam 'Earl' wel leuk hier, ergens begin 1900 6 uitstekende botten vond. Op de plek waar zoveel opgravingen zijn gedaan is een gebouw gebouwd  Vroeger, lees: miljoenen jaren geleden, was dit landschap plat en stroomde er een rivier. Een zinnetje dat ik onthouden heb van een bordje die daar stond en die mij wel aansprak was: 'the river is as extinct as the dinosaurs who lived here'. (Voor opa en oma: deze rivier is net zo uitgestorven als de dino's die hier vroeger leefden). Zie hier een bovenbeen van een CamaraSaurus. Om even aan te geven hoe groot die dieren waren destijds. Een leuk en leerzaam museum.

Bovenbeen van een of andere dino, ik voel me klein...
 

Na een mooie rondtocht vanaf de dino's naar Vernal, terug naar de grottekeningen en dan helemaal terug naar de campground. Terug daar te zijn hebben we gelijk onze rust gepakt. Mama en ik een boek (ik heb gewoon al 3 boeken van 300/400 bladzijdes uit! :ooo) en Laurens en papa bezig met het vuur aansteken. Ondertussen worden we telkens aangestaard door kleine beestjes. Deze guitige beestjes (Chipmunks) hoeden ons regelmatig gezelschap. Ze rennen langs of springen op je stoel en soms zelf zitten ze aan je tenen. Een ervaring die mama heeft opgedaan. Ze zien er zo lief uit, maar helaas bijten ze. Dus mocht je een drang tot aaien krijgen na het lezen doe het niet want ze bijten flink. Ohja en doe de hordeur van de camper dicht anders springen ze gerust naar binnen. Net als op de band van de camper te gaan zitten om vervolgens op de tafel met eten te gaan zitten. Hoezo schuw..?!

Wat een cutie....
Ja, hij is klein maar de blog werkte niet mee..
Dit is een straat in Vernal die we best wel vrolijk vonden t.o.v.
de rest van de straten in Amerika, dus die moest
maar even lachen voor het vogeltje.


De camping daar in het park werkt op basis van first come, first serve. Dat is zo veel als wie het eerst komt heeft een plekje. Best een leuk/handig systeem dus. De eerste dag hadden een plek midden op de campground. Prima, maar de tweede dag zijn we toch maar verhuisd naar een plek aan de zijkant dichter bij de rivier die hier achter loopt. Hier was iets meer schaduw en was het iets relaxer.
Die avond kwam een mega droge ranger aanwandelen om te vertellen dat er vanavond een rangersprogram was; een demonstratie van de Camp Rangers over Ratelslangen. Daniëlle en Laurens zijn daar geweest om te horen wat je moet doen als je door een ratelslang wordt gebeten, maar ook hoe ze bewegen en waarom ze ratelen en nouja alles dus. Laurens and I can handle those sneaky little creatures. Aan het einde kregen we ook nog eens een mega lief slangetje mee naar huis. Jawel, eentje waar hij uren aan heeft zitten knutselen zodat het een gespleten tong had, kon buigen en bewegende ogen had. Oke, hij was klein en een kind kon deze was ook doen, maar het gaat om het idee. Verder nog bij het kampvuur s’Moor gemaakt. Typisch iets voor de Amerikanen. Dat is marshmallow tussen een plak chocolade en 2 koekjes plakken en eten. Lekker maar mier zoet en machtig.

Als je goed kijkt zie je linksonder onze campground liggen en als je nog iets beter kijkt
ook de 'Green River' waar we aan stonden.

Our perfect spot next to the Green River. Schaduw en zon, nice!
Vandaag 420 km gereden dus het was me wel weer even een tochtje. Ondertussen weer wat caches gepakt. Één hele leuk was een boom waarin letterlijk schedels hingen. Van herten hebben we maar bedacht. Eng, maar ook super vet om te zien.

Tadaaa, la skull tree
Uiteindelijk aangekomen ergens in de buurt van Riverton, een cowyboystadje met de naam Lander, en gegeten bij de Mac. Teruggereden naar de campground 'the sleeping bear'.  Fijne plek met genoeg schaduw, maar alsnog een beetje warm. Morgen door naar Cody en dan zitten we suuuper dichtbij Yellowstone. Woehoe, eindelijk!

Ik heb vandaag even geen feitjes, behalve dat bij de meisjeswc op de vorige campground een zwaluwnestje boven de deur hing mét een zwaluw erin. Mega schattig!

Dat was het weer voor vandaag dan.
Goodmorning to you all en fijne dag.
Liefs, DEAL :*

Geen opmerkingen:

Een reactie posten