maandag 18 juli 2016

Alweer 1 week voorbij..

Hey allemaal,

Vorige keer eindigde ik met dat we hopelijk gingen zwemmen in het meertje daar. Well, we did!


Heerlijk afkoelen in Lake Powell

En het water was heerlijk! Wahweap Campground was ons aanbevolen vanwege het mooie uitzicht en dat was er ook zeker. Een prachtig groot blauw meer met grote zandsteenformaties (ik citeer Laurens van der Flier).
De dag erna zijn we vroeg opgestaan voor de trip naar de Antelope Canyon. Dit is een prachtige canyon uitgesneden door water en met name wind. Daar aangekomen begonnen we met een echte Native American die een mooie hoepeldans deed.
American Native in vol ornaat.....Blijkbaar zat er ook echte symboliek achter, maar het was voornamelijk heel vet om naar de kijken en je fantasie te gebruiken (dingen zoals een vlinger, mickey mouse, etc kwamen naar voren). Deze benutting van je fantasie was goed want in de canyon waren er dingen in de rotsen uitgesneden en om die te zien moest je je het wel inbeelden. De weg naar de canyon was ontzettend leuk. Het eerste deel ewas over de gewone weg, maar verderop over zand en dat was ontzettend bouncy. We vlogen allemaal omhoog van onze zitplekken. De auto hield het overigens zeer goed, we zijn niet omgevallen. Wel was het weer eens enorm warm dus de verkoeling in de canyon (het was daar 10 graden kouder) was een hemel. Daar onze ogen uitgekeken. Zoveel moois en zoveel te zien. Abraham Lincoln, George Washington, een draak, een drakenoog én de wallpaper van Windows zijn allemaal door ons gespot.
De draak, goed kijken!

Drakenoog(Als je de foto draait)

Windows wallpaper
Na de prachtige canyon terug naar de geweldige woestijn bij onze campground. We waren allemaal oververhit, maar ik had het geweldige idee om onder de buitendouche te gaan staan met m'n hoofd en nek en dat was heerlijk. Zo hebben we het een tijdje volgehouden en hadden we uiteindelijk de moed verzameld om toch nog even op pad te gaan naar de Horseshoe bend. Hier heeft de Coloradoriver de makkelijkste weg gezocht en dat werd de vorm van een hoefijzer. Best moeilijk om op de foto te krijgen trouwens.

De buitendouche

Horseshoebend

Wat een model..
Na deze wandeling nog een paar caches meegepikt en om 21.00 uur zaten wij aan ons avondeten. Dat is redelijk normaal geworden voor ons de laatste dagen. Helaas niet gelijk kunnen slapen aangezien we opeens een rotte eierenlucht roken in de camper en wij op avontuur gingen naar de oorsprong ervan. Niet kunnen vinden, maar we gaan ervan uit dat het kwam door de riolering ergens. Nu komt het soms nog terug, maar dan wordt het al snel bang van onze reacties daarop en verdwijnt het snel gelukkig.
 
De volgende dag gingen we al vroeg op weg richting Moab met als tussenstop Bluff. Tussendoor gestopt bij de indianen voor lunch en om Laurens zijn travelbug in een cache te verstoppen. Onderweg nog door Monument Valley met hét beeld van de films en langs Mexican Hat (het is een steen in vorm van een Mexiaanse hoed) gereden. Aangekomen in Bluff een verblijfplaats voor de nacht gezocht bij CoralSands Campground en kennis gemaakt met meneer Earl. Een echte Amerikaan uit Florida met een Zuid-Amerikaans accentje. 'S avonds een heerlijke pizza gegeten en ondertussen ruim anderhalf uur met Earl gepraat. Een ontzettend leuk en goed gesprek gehad over het echte Amerika en de dingen die we er niet van snapten of niet wisten. Zo zijn we er achter gekomen dat de kinderen hier maarliefst 3 maanden (!) vakantie krijgen en de werkende ouders maar 2 weken. Verbazingwekkend. Uiteindelijk afscheid genomen van Earl en gaan slapen.

De volgende ochtend heerlijk in de schaduw ontbeten door de Cottenwood Tree die naast ons stond, dus heel fijn en daarna vertrokken naar Moab. Onderweg redelijk veel caches gepakt en onder de eerste Arch (Wilson Arch) gestaan. Utah staat hier bekend om. Ook nog naar een of ander quircky place geweest. Hier had een stel in de jaren 50 in een rots een huis met 14 kamers gemaakt en eromheen was nu vanalles verzameld wat oud was.
De rots met 14 kamers

Hét filmuitzicht
Mama heeft de cache gevonden!
In Moab nog 'even' gestopt bij het Visitorcentre, met mega goede WIFI dus konden Laurens en ik fijn pokémons vangen. Daarna doorgereden naar de campground, heerlijk ontspannen een boek gelezen en gestoken door beestjes waardoor iedereen nu minimaal 5 bulten heeft.

Vandaag was het wat bewolkt met wat regen en papa en mama wilden graag heel vroeg weg om naar alle Arches te kijken. Laurens en ik hadden daar wat minder zin in, dus de oplossing was dat Laurens naast mij kwam liggen (ik lig beneden op de plek waar officieel een tafel en banken staan) en wij al slapend naar de plekken zijn gereden. Wij doorgeslapen en papa en mama al een wandeling gemaakt en ondertussen een bbq meegejat die ze zagen bij een picknicktafel haha. De tweede wandeling met z'n alle ontbeten op een parkeerplek en daarna Laurens achtergelaten en met z'n 3e gaan kijken bij de bruggen van zandsteen.
De wandeling begon heel chill, er waren nogal veel wolken dus het was niet zo warm. Uiteindelijk trok het open en werd het toch wel een beetje warm (ik ben weer eens verbrand jeuj), maar de gezichten waren super mooi en waanzinnig om te beseffen dat zoiets zwaars toch blijft hangen. Ook nog een regenboog gezien!

Deze zal niet naar beneden komen!Hier valt af n toe een stukje naar beneden.....Of je maakt je eigen 'Balanced Rock'.Wat een uitzicht
Daarna zijn we gaan chillen bij de supermarkt om daarna op een jetboat de Coloradorivier af te gaan. Helaas konden papa en mama niet mee, dus ging ik samen met Laurens. Maar was dit vét! We hebben zo genoten. We waren zeiknat, vooral Laurens die voorin zat, maar echt wauw. Jason, de begeleider, had mega mooi ogen even tussen maar was een echte avonturier en we hebben zeer leuke gesprekken gevoerd daar op die snelle boot.
De mega vet coole jetboat met vooraan mijnheer Jason

Feitjestijd!
1) Deze blog is zeg maar geschreven in 2/3 dagen, want ik had geen inspiratie en blijkbaar is deze taak mij volledig toegeschoven. De eerste keer dat ik dit schreef hadden we al 5 keer een Kolibrie (of zoals de Amerikanen het noemen een "Hummingbird") gezien. Wat zijn die vogeltjes klein man.. :o
2) Our place to be within the hours of morning and afternoon is de Subway. We hebben hier al regelmatig een hapje gegeten.
3) Mijn arm valt zowat uitelkaar van alle vellen die eraan hangen door het vervellen
4)  Ik weet even geen feitjes meer

Ik denk dat dit het weer even was voorlopig. Morgen vertrekken we naar Vernal en vanaf daar zullen we het wel weer zien!

Groetjes en goedemorgen allemaal!
Daniëlle, en ik denk ook de rest van la familia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten